Vergelijk SvPO met:  
Je kans om:SvPOVergelijking:
te slagen zonder ooit te doubleren of te zakken
minstens één extra examenvak te halen
een dubbel profiel te halen
boven je basisschool-advies te komen
min het risico om daar ónder te komen

De percentages van SvPO zijn het gemiddelde van de SvPO-scholen die al meerdere eindexamens hebben gedaan: Kapelle en Hurdegaryp. De verwachting is dat de resultaten van de nieuwere SvPO-scholen vergelijkbaar zullen zijn.

Fijne sfeer, mooie resultaten

SvPO is een kleinschalige en gezellige school met een fijne sfeer, maar ook met mooie resultaten. Dat is belangrijk, want volgens de Onderwijsinspectie maakt het voor je resultaten veel uit op welke school je zit.

Op de ene school haal je makkelijk je basisschool-advies, terwijl je op de andere veel risico loopt dat niet te halen. Ook zijn er scholen waar veel leerlingen een keer blijven zitten of zakken voor hun examen.

Verder kun je op de ene school makkelijker extra vakken doen dan op de andere. Met extra vakken krijg je een bredere opleiding en kans op een dubbel profiel. Waardoor je meer keuze hebt bij je vervolgstudie.

Vergelijk hier SvPO met enkele andere scholen in de buurt. De gegevens zijn afkomstig van DUO.


"Het grote voordeel van een kleine klas is dat een leraar je snel helpt. Heb je een vraag of snap je iets niet dan hoef je niet lang op uitleg te wachten. De lesblokken zijn lang, maar meestal worden lessen in twee blokken verdeeld. Eerst de uitleg in de klas, daarna gaan we zelf aan het werk. Dat werkt prima."

Bram Roest (14), klas 2D