Gezellig én ambitieus

Het is gezellig op een kleinschalige school. Je kent iedereen en iedereen kent jou. Je docenten zijn makkelijk te benaderen en zijn sterk bij je betrokken.

Je kunt ook deelnemen aan taalreizen.

Het slechte nieuws? Dat is dat er ook hard wordt gewerkt. Niet dat we zo streng zijn, maar wel ambitieus. We willen helpen je zo ver mogelijk te komen. En daar hoort hard werken natuurlijk ook bij.

Pak alvast je koffers maar...


Jaar 1: Amsterdam

Het eerste jaar beginnen je voorzichtig en blijf je in eigen land. Toch vinden leerlingen de week naar Amsterdam achteraf vaak één van de leukste reizen (ja, ook de leerlingen van onze school uit Amsterdam!). Het programma verschilt van jaar tot jaar, maar je bezoekt natuurlijk enkele van de hoogtepunten zoals het Rijksmuseum, Anne Frankhuis, e.a. Je gaat naar de film. Naar het theater of naar een musical. Er is een disco en voor wie wil is er vaak gelegenheid om een ochtend of middag te shoppen in de stad. Je overnacht in een leuk hotel, waarvandaan je met de tram zo in het centrum van de stad bent.

Internationaal erkende programma's

Vwo-leerlingen nemen tijdens de taalreizen zonder meerkosten deel aan internationale programma's:


Jaar 2: Bury St. Edmonds (Engeland) én Rouen (Frankrijk)

Bury Saint Edmonds is een vriendelijk stadje in zuid-oost Engeland. Ideaal voor een eerste week naar het buitenland. Gedurende de ochtenduren krijg je les in de Engelse taal, vooral gericht op je spreekvaardigheid. In de middag zijn er allerlei activiteiten.

Later in het jaar kun je een week naar Rouen, een kleine stad aan de Seine. Natuurlijk spreek je nog geen perfect Frans, maar de Fransen zijn trots op hun taal en vinden het superleuk als je met hen probeert te spreken. En na deze taalreis weet je in elk geval wat 'accrobranche' in het Frans betekent...


Jaar 3: Cambridge (Engeland)

Cambridge is een echte universiteitsstad. Bijna één op de drie inwoners is student. Dat geeft een bijzondere sfeer voor deze taalreis. Natuurlijk bezoek je een college in de prachtige universiteitsgebouwen en ga je 'punten'. Je brengt verder een bezoek aan Londen, waaronder aan het echt waanzinnige British Museum.


Jaar 3: Vichy (Frankrijk)

Later in het jaar kun je naar Vichy. Een mooie oude badplaats, maar ook een stad met een bijzonder verleden in de Tweede Wereldoorlog. We zullen je er meer over vertellen als je bij ons op school zit. Je zult deze taalreis trouwens merken dat je Frans er in een jaar weer aardig op vooruit is gegaan!


Jaar 4: Parijs

Parijs is altijd al een bijzondere stad. Maar nu je het Frans inmiddels aardig beheerst, wordt het helemaal een belevenis. Met alle ervaring in het buitenland die je ook hebt opgedaan, zul je merken dat je veel zelfstandiger je weg weet te vinden. Je verblijft met je jaargenoten in een hotel en gezamenlijk verkennen jullie de stad.


Jaar 4: Berlijn of Valencia (Spanje)

Als je Duits of Spaans volgt, kun je in de vierde klas mee op taalreis naar ofwel Berlijn, ofwel Valencia. En dat is een behoorlijk lastige keuze...


Jaar 5 Gymnasium: Rome

Als je het gymnasium doet kun je mee op reis naar Rome. Het is de bekroning van de mooiste opleiding die er is.

Je bezoekt natuurlijk de monumenten van het antieke Rome, zoals het Forum Romanum en het Colosseum. Je daalt letterlijk af in de geschiedenis, als je in de kelders van een christelijke kerk, een Romeinse tempel aantreft met daar weer onder een nog oudere tempel. En eenmaal weer boven beleef je met de andere Gymnasiasten het moderne Romeinse leven, het 'dolce vita'.


Jaar 5 Vwo: English exams in... Amsterdam

Aan het eind van het vijfde jaar kun je op voor je English certficate dat je toegang geeft tot iedere Engelstalige universiteit. De examens vinden plaats in Amsterdam en daar koppelen we mooi een paar dagen aan vast! Je verblijft met jaargenoten in een hotel en verkent opnieuw de stad. Het is een bijzonder moment, want het is ook een afsluiting van je middelbare schoolperiode. Nog een laatste zomervakantie en dan het examenjaar!


"Iedereen kent elkaar hier. Er zijn geen leerlingen die er helemaal buiten vallen. Iedereen vindt wel een groepje vrienden, iedereen vindt wel z’n plek op deze school."

Bram Roest (14), klas 2D